Boca Sami

boca sami
boca sami

Boca-Samí

De volledige naam is feitelijk Boca Sint Michiel, maar wordt meestal afgekort tot Boca Samí, het is een klein vissersdorpje en het meest idyllische dorpje van Curaçao en is een kleine gemeenschap het ligt vijf kilometer ten westen van Willemstad.

In dit dorp is de fameuze en oudste duikschool van Curaçao “Duikschool Wederfoort” gevestigd, kom eens langs en beleef er de nostalgie van weleer. De duikschool is sinds 1966 gevestigd op de oude Marine basis in St. Michiels Bay, 10 min. vanaf het vliegveld en slechts 5 min. vanaf Slangenbaai, Vaersenbaai en Blauwbaai. U kunt er onder leiding van zeer bekwame instructeurs voortreffelijk en verantwoord leren duiken.

Na de inspanning is er uiteraard de mogelijkheid tot ontspanning en kunt u in het restaurantje van de duikschool genieten van een heerlijke maaltijd of een drankje. Het rif van Boka Sami ligt rechts van onze duikschool nabij de rotsen. Maar je kunt vanuit de duikschool direct het water in. Na een klein stukje te hebben uitgezwommen begint de dropoff op ongeveer 6 meter die afdaalt naar ongeveer 45 meter. Zodra je naar rechts duikt kom je een dikke ketting tegen die van de grote boei af komt die recht voor de duikschool ligt. Dit is een handig oriëntatiepunt voor de terugweg.
Het rif is prachtig begroeid met hersen- en potloodkoraal een lust om te zien het is tevens zeer rijk aan allerlij vissoorten. Niet zelden zijn hier zeepaardjes te zien en in de baai zwemmen regelmatig schildpadden rond. Niet alleen voor duikers is de baai zeer de moeite waard maar zeker ook voor snorkelaars. Voor het bezoekend publiek is Parkeren, douches en toilet geheel gratis.

The Definition of Diving